Nieuws uit Maasmechelen

Maasmechelen

Nieuws uit Maasmechelen

Controles

18/06/18 17:29 - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag controles gehouden op drie plaatsen in Lanaken en Maasmechelen. De politie controleerde 327 wagens. In één wagen werden hasj en cocaïne gevonden. Twee bestuurders reden onder invloed: een automobilist had een glas te veel op en de ander drugs. De Vlaamse belastingdienst nam ook deel aan de actie. Van de 167 wagens die werden gescand waren er 3 die nog onbetaalde boetes of belastingen hadden. Er werd voor 1.377 euro geïnd.

Man kan maandelang stiekem sigaren stelen in winkel in Maasmechelen

18/06/18 16:02 - De procureur eiste een celstraf van tien maanden en een geldboete van 600 euro voor het stelen van sigaren uit een winkel in Maasmechelen. De buit had een totale waarde van zo’n 5.000 euro.

Inbraak in school

13/06/18 17:45 - In de Vrije Basisschool Mozaïek in de Parklaan is woensdagmorgen ingebroken. De daders forceerden een raam en ze trapten twee deuren in. Alle lades werden geopend. De inbrekers konden enkel wat kleingeld vinden. In een werfkeet op Vrijhei is ingebroken. Er werd werkmateriaal gestolen.

Rivaal steekt vermeende minnaar neer met keukenmes

12/06/18 03:00 - Een 41-jarige Maasmechelaar kon het niet verkroppen dat zijn vriendin hem aan de deur gezet had. Nadat hij haar op een terrasje met een andere man had gezien, ging hij tekeer in hun flat en liet ‘vuile ju’ in haar nagellak achter (er was niet genoeg om junkie af te maken). Wat hij wel nog kon, was zijn rivaal neersteken. “Het was niet mijn bedoeling hem te doden”, klonk de man gisteren voor de Tongerse rechtbank.

Inbrekers vernielen clubhuis en kantine

12/06/18 02:57 - Inbrekers zijn zondagnacht bijzonder driest tewerk gegaan in Maasmechelen. Eerst drongen ze binnen in de kantine van voetbalclub Eendracht Maasmechelen, waar ze onder meer een brandblusapparaat hebben leeggespoten. Vervolgens trokken ze naar het clubhuis van de G-sportclub. Het gloednieuwe lokaal werd volledig vernield.

Tongenaar riskeert 5 jaar cel voor neersteken liefdesrivaal

11/06/18 14:40 - Een 41-jarige man uit Tongeren riskeert een opsluiting van vijf jaar omdat hij uit jaloezie een vriend van zijn ex neerstak in Maasmechelen. De veertiger dacht dat ze een relatie hadden en kon dit moeilijk verkroppen. Het slachtoffer raakte levensbedreigend gewond door de steekwonde aan zijn arm.

Belisol Maasmechelen legt dan toch de boeken neer

08/06/18 02:57 - Beli M, de franchisenemer van Belisol in Maasmechelen, is dinsdag failliet verklaard. De 70 à 80 klanten van wie geweten is dat ze een voorschot van soms tienduizenden euro’s betaalden, worden door Belisol geholpen volgens de afspraken van de klanten met Beli M.

Oude Voorzorg maakt plaats voor woonproject met 58 flats

07/06/18 02:57 - Binnenkort gaat de oude Voorzorg aan de Rijksweg tegen de grond. Er komt een nieuw woonproject in de plaats met 58 appartementen, een apotheek, een tandarts en een mutualiteit.

Raadslid Dexters stelt liefst achttien vragen

07/06/18 02:57 - “Bedankt voor jullie aandacht. Dat was dan de langste gemeenteraad van deze legislatuur”. Zo stuurde voorzitter Andy Pieters (N-VA) zijn collega’s huiswaarts nadat partijgenoot Bert Dexters achttien mondelinge vragen had gesteld over uiteenlopende dingen zoals de vergunningen voor carports, inbeslagnames, uitgebrande carnavalwagens, en geradicaliseerde Maasmechelaars.

Negen gewonden na zware klap op Rijksweg in Eisden

04/06/18 10:09 - De Rijksweg in Eisden is zondagavond een tijdje versperd geweest door een zware klap tussen twee auto’s. Bij het ongeval, dat om 20.15 uur plaatsvond op het kruispunt met de Koninginnelaan, vielen negen gewonden, waaronder twee kleuters en een 17-jarig meisje.

Zelf nieuws uit Maasmechelen?
Deel ervaringen over MaasmechelenMaasmechelen

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Maasmechelen! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken